Περί

Το 1973, ξεκίνησε ο ιδρυτής της εταιρείας μας κ. Παλαιολόγος Ι. Λιάζος, φοιτητής τότε της ΑΒΣΠ (νυν Πανεπιστήμιο Πειραιά), βιοποριστικά την δουλειά του Λογιστή ανοίγοντας «Λογιστικό Γραφείο» με διακριτικό τίτλο “OPTIMUM” στην περιοχή Άγιος Παντελεήμων Αχαρνών, ασχολούμενος κυρίως με τις επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Β΄ κατηγορίας του τότε ΚΦΣ.
Στη συνέχεια η παρέα μεγάλωσε, η κατηγορία των βιβλίων που «κρατούσαμε» ανέβηκε στα λεγόμενα λογιστικά βιβλία, δηλαδή η σημερινή Γ΄ κατηγορία του ΚΒΣ και η εμπειρία και η γνώση αυξανόταν με αντίξοοες συνθήκες και με περιορισμένο μέσα ενημέρωσης γιατί δεν υπήρχαν τράπεζες πληροφοριών και τα επιμορφωτικά σεμινάρια ήταν ουτοπία.

Η αναζήτηση των πληροφοριών και η ενημέρωση γινόταν μόνο αν μπορούσες να αγοράσεις τα ελάχιστα βιβλία που κυκλοφορούσαν και να εγγραφείς συνδρομητής στα λίγα μεν αξιόλογα δε περιοδικά τα οποία και σήμερα είναι έγκυρες πηγές πληροφόρησης και φυσικά να συζητάς το θέμα που σε απασχολούσε με τους παλαιότερους συναδέλφους. Δεν υπήρχε λογιστική τυποποίηση, ως γνωστό το ΕΓΛΣ θεσμοθετήθηκε το 1980, και η μηχανοργάνωση ήταν αδύνατο να την διανοηθείς γιατί τα PCs ήρθαν πολύ αργότερα.

Σήμερα η ομάδα αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες, η οποία έχει σκύψει πάνω στα προβλήματα των καθημερινά μαχόμενων λογιστών – φοροτεχνικών, σε μία προσπάθεια στήριξης και αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών από τους συναδέφους και να μεταφέρει την εμπειρία της στους νέους συναδέλφους κάνοντας χρήση των μέσων που σήμερα διαθέτει η τεχνολογία.

Προσπαθούμε καθημερινά, μαζί με την ομάδα tax advisors στην οποία μετέχουμε, να ανοίγουμε νέους δρόμους επικοινωνίας για να πλησιάσουμε και τον πιο απομακρυσμένο συνάδελφο, παρέχοντας συμβουλές, νομική και φοροτεχνική υποστήριξη, έχοντας ως όραμα την πλήρη καταξίωση ενός δύσκολου και πολύπλευρου επαγγέλματος – λειτουργήματος όπως είναι αυτό του λογιστή – φοροτεχνικού.

Οι ανάγκες που εμείς είχαμε δυσκολία να καλύψουμε γέννησαν την παρουσία μας στον κυβερνοχώρο είναι και η πεμπτουσία γέννησης της ιστοσελίδας μας, η οποία αποσκοπεί στην απλή καταγραφή των αλλαγών στη φορολογική και εργατική νομοθεσία της χώρας μας με παράθεσή αυτών, αλλά γίνεται ανάλυση και δίνονται παραδείγματα απλά και κατανοητά και να εμβαθύνει στην ουσία των όποιων νέων νομοθετημάτων, έτσι ώστε να γίνουν κτήμα του κάθε χρήστη και εργαλείο στη δουλειά του.

Οι συνάδελφοι μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα και προβληματισμούς που θα συζητηθούν με άλλους συναδέλφους και φίλους και τελικά θα απαντώνται από τους συνεργάτες της εταιρείας μας.

Από τα σεμινάρια στα οποία είναι εισηγητής ο κος Παλαιολόγος Λιάζος τίθενται ερωτήματα από τους συμμετέχοντες μαζί με τις απαντήσεις θα αναρτώνται ώστε να βοηθούνται οι φίλοι της σελίδας μας.


Παλαιολόγος Λιάζος

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s