ΑΠΔ του μηνός Μαρτίου 2020 – Παράταση υποβολής ΑΠΔ – Πραγματική ημερομηνία αναστολής και όχι υποβολής – Μια ΑΠΔ με κωδικό αποδοχών

ΑΠΔ του μηνός Μαρτίου 2020

Το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει την παράταση έως τις 15.05.2020 την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης μισθολογικής περιόδου απασχόλησης Μαρτίου 2020, αποκλειστικά και μόνο τις επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων

  • είχε ανασταλεί η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, και
  • πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας όπως ορίζονται από τον Υπουργείο Οικονομικών

Μία ΑΠΔ για τον 3/2020, θα λαμβάνεται υπόψη και η πραγματική ημερομηνία αναστολής

Αν επιβεβαιωθούν οι παρακάτω πληροφορίες του κόμβου TAXHAEVEN, αποδεικνύεται το αβάσιμο των ερμηνειών του Υπουργείου (συγκεκριμένο άτομο) και φυσικά δεν δικαιολογεί την τόσο μεγάλη καθυστέρηση όπως στο χθεσινό παρακάτω άρθρο αναλύσαμε και λέγαμε και στα σεμινάρια.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του κόμβου TAXHAEVEN, το υπ. Εργασίας δίνει οριστική λύση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την πραγματική ημερομηνία αναστολής των συμβάσεων εργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και κατ΄επέκταση στην Α.Π.Δ της μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπ. Εργασίας κος Ι. Βρούτσης, μετά και το καθολικό αίτημα των λογιστών, δίνει λύση στο εν λόγω ζήτημα, και στην Α.Π.Δ.του μηνός Μαρτίου 2020 οι εργοδότες θα μπορούν αναγράφουν την πραγματική ημερομηνία αναστολής των συμβάσεων ενώ δεν θα διενεργείται έλεγχος με την ημερομηνία υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Με τον τρόπο αυτό «θεραπεύεται» το ζήτημα που είχε αναδειχθεί από σύσσωμο τον κλάδο των λογιστών και αποκαθίσταται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και που δικαιολογημένα είχε εγείρει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμούς.

Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειώσουμε πως με βάση όσα μας έγιναν γνωστά, θα υποβληθεί μία μόνο ΑΠΔ για τη μισθολογική περίοδο του Μαρτίου 2020, στην οποία θα υπάρχει διακριτός τύπος αποδοχών [ΣΣ αυτό αναφέρουμε στο χθεσινό άρθρο] αναλόγως με το ποιος είναι υπόχρεος καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Θυμίζουμε επίσης ότι, έχει ήδη δοθεί παράταση έως 15.5.2020 στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης μισθολογικής περιόδου απασχόλησης Μαρτίου 2020. Η παράταση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων είτε είχε ανασταλεί η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας όπως ορίζονται από τον Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: TAXHAEVEN

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: