Νέα προθεσμία η 10η Ιουλίου για ενδοομιλικές συναλλαγές,

Το σχέδιο νόμου δεν έχει ακόμη ψηφιστεί (25.6.2013)  από  την Βουλή των Ελλήνων, βρίσκεται στν φάση «Συζητήσεις και Ψήφιση».  Η πιθανότητα ψήφισης και δημοσίευσης μέχρι την 10η Ιουλίου 2013, που λήγει η προθεσμία που θέτει το Ν/Σ εκτιμώ ότι πρέπει η πολιτική ηγεσία να δώσει επαρκή χρόνο ώστε να προετοιμαστούν οι επιχειρήσεις.

Με τις διατάξεις του Σχεδίου νόμου που κατατέθηκε σήμερα (10.6.2013) στη Βουλή αντικαθίστανται ορισμένες διατάξεις του άρθρου 11 του νόμου 4110/2013 (Α’ 17) με τις οποίες:
Προσθέτει και νέα προϋπόθεση για να θεωρηθούν επιχειρήσεις συνδεδεμένες, ειδικότερα ορίζει:
 α) συνδέονται λόγω της συμμετοχής της μιας στην άλλη επιχείρηση, κατέχοντας άμεσα ή έμμεσα μετοχές, μερίδια, ή συμμετοχή στο κεφάλαιο τουλάχιστον τριάντα τρία τοις εκατό (33%), βάσει αξίας ή αριθμού, ή δικαιώματα σε κέρδη ή δικαιώματα ψήφου.
 β) συνδέονται με κάθε άλλη επιχείρηση που κατέχει άμεσα ή έμμεσα μετοχές, μερίδια δικαιώματα ψήφου ή συμμετοχής στο κεφάλαιο τουλάχιστον τριάντα τρία τοις εκατό (33%, βάσει αξίας ή αριθμού, ή δικαιώματα σε κέρδη ή δικαιώματα ψήφου σε μία από τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις.
 γ) συνδέονται με κάθε άλλο πρόσωπο με το οποίο υπάρχει σχέση άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους διοικητικής εξάρτησης ή ελέγχου ή το πρόσωπο αυτό ασκεί καθοριστική επιρροή ή έχει τη δυνατότητα καθοριστικής επιρροής στη λήψη των αποφάσεων της επιχείρησης ή σε περίπτωση που και τα δύο πρόσωπα έχουν σχέση άμεσης ή έμμεσης ουσιώδους διοικητικής εξάρτησης ή ελέγχου ή δυνατότητα καθοριστικής επιρροής από τρίτο πρόσωπο.
Καταργεί δέσμευση που δεν τήρησε για τον χρόνο έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
Δίδεται «μεγαλύτερη προθεσμία»!!!!! -«Ειδικά για τη διαχειριστική περίοδο που αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2012 και λήγει μέχρι και την 30ή Μαΐου 2013, ο φάκελος τεκμηρίωσης καταρτίζεται και ο συνοπτικός πίνακας πληροφοριών υποβάλλεται μέχρι την 10η Ιουλίου 2013.»- για την κατάρτιση από τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις του φακέλου τεκμηρίωσης των τιμών των ενδοομιλικών συναλλαγών τους για τη χρήση 2012 και υποβολής του συνοδευτικού συνοπτικού πίνακα πληροφοριών, προκειμένου, λόγω πρώτης εφαρμογής των εν λόγω διατάξεων, να δοθεί χρόνος τόσο στη Διοίκηση για την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων και τη δημιουργία εφαρμογής στην οποία θα υποβάλλεται ο συνοπτικός πίνακας πληροφοριών, όσο και στις επιχειρήσεις για να προετοιμαστούν. Αν η Απόφαση εκδοθεί με την δημοσίευση του νόμου θα είναι σκάρτες 20 ημέρες η «μεγαλύτερη προθεσμία»!!!!!!!!!!!!!!!!!!! στην περίπτωση αυτή ο λαός μας λέει «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» πως είναι δυνατόν το διάστημα των 30 ημερών να είναι μεγαλύτερος χρόνος από το διάστημα των 20 ημερών. Μήπως δεν πρόσεξαν ότι σήμερα που κατατέθηκε στην Βουλή η διάταξη το ημερολόγιο γράφει 10Ιουνίου 2013;;;;;
Πότε θα εκδοθεί η ΑΥΟ, πότε η ΕΔΥΟ κλπ.

Σχολιάστε