Βιβλία και στοιχεία που τηρεί, σύμφωνα με τον νέο ΚΦΑΣ, εταιρεία logistics

Στο ερώτημα συμμετέχοντος σε σεμινάριο.

«Τι βιβλία – στοιχεία απαιτείται να τηρεί – εκδίδει, σύμφωνα με τον νέο ΚΦΑΣ, εταιρεία logistics (διαμετακομιστική) με 2 υποκαταστήματα και τζίρο κάτω από 5.000.000.000.» έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Απάντηση:

Υποθέτω ότι ο κύκλος εργασιών (τζίρος) είναι πάνω από 1.500.000€  ή (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ) που τηρεί διπλογραφικά βιβλία.

Ι. Τα διπλογραφικά βιβλία είναι:

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ (ο αριθμός εξαρτάται από το λογιστικό σύστημα που ακολουθεί η εταιρεία) συνήθως Ιταλικό ή κλασσικό του ενός ημερολογίου (ΓΕΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ)

ΚΑΘΟΛΙΚΑ (Γενικό – Αναλυτικά)

ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΓΙΩΝ

Όλα αθεώρητα.

ΙΙ. Α.  ΣΤΟΙΧΕΙΑ για συναλλαγές με επιχειρήσεις – Δημόσιο – Αγρότες.

Για διακινήσεις και Παραλαβές: ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε διάφορες σειρές (Θεωρημένο ή Αθεώρητο βάσει ΠΟΛ 1083/2003, σε χειρόγραφη έκδοση) και Μηχανογραφική έκδοση (Σήμανση με ΕΑΦΔΣΣ)

Για υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (ΑΘΕΩΡΗΤΟ)

Για υπηρεσίες διαμεταφορέα  ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ (Απλή ή Συγκεντρωτική) ΑΘΕΩΡΗΤΟ. Σε περίπτωση που πρέπει να εκδώσει Συγκεντρωτική τότε θα τηρήσει διπλότυπη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΑΘΕΩΡΗΤΗ) το ένα αντίτυπο το δίνει στον αποστολέα με το δεύτερο  αντίτυπο της φορτωτικής και φυσικά το τρίτο που αφορά τα κόμιστρα. Αν επιθυμεί μπορεί να εκδίδει και για τη διαμεταφορά ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ μπορεί αρκεί να συνεχίζει να τηρεί το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. (ΑΘΕΩΡΗΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ και ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ).

ΙΙ. Β.  ΣΤΟΙΧΕΙΑ για συναλλαγές με ιδιώτες

Για διακινήσεις και Παραλαβές: ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε διάφορες σειρές (Θεωρημένο ή Αθεώρητο βάσει ΠΟΛ 1083/2003, σε χειρόγραφη έκδοση) και Μηχανογραφική έκδοση (Σήμανση με ΕΑΦΔΣΣ)

Για υπηρεσίες αποθήκευσης και διανομής ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ για παροχή υπηρεσιών (ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ)

Για υπηρεσίες διαμεταφορέα  ΦΟΡΤΩΤΙΚΗ (Απλή ή Συγκεντρωτική) ΑΘΕΩΡΗΤΟ. Σε περίπτωση που πρέπει να εκδώσει Συγκεντρωτική τότε θα τηρήσει διπλότυπη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΑΘΕΩΡΗΤΗ) το ένα αντίτυπο το δίνει στον αποστολέα με το δεύτερο  αντίτυπο της φορτωτικής και φυσικά το τρίτο που αφορά τα κόμιστρα. Αν επιθυμεί μπορεί να εκδίδει και για τη διαμεταφορά ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ για παροχή υπηρεσιών (ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ)  μπορεί αρκεί να συνεχίζει να τηρεί το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ. (ΑΘΕΩΡΗΤΟ).

ΙΙΙ. Δεν τηρείται πλέον  (από 1.1.2013) Πρόσθετο βιβλίο αποθήκευσης και για την χρήση 2013 δεν υποβάλλονται στοιχεία αποθήκευσης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: